Petrov nebo Pavlov?

Po dvaatřiceti letech předal biskup Vojtěch Cikrle „štafetový kolík“, a to nejen obrazně, svému nástupci Mons. Pavlu Konzbulovi. „ Třináctá etapa v historii brněnské diecéze skončila. Otče biskupe Pavle, na začátku 14. etapy Ti předávám štafetový kolík a přeji, abys, slovy Tvého patrona, apoštola Pavla: Dobrý boj bojoval, běh dokončil, víru zachoval…“ uvedl.

Konzbul štafetový kolík

Čtvrtým generálním vikářem brněnské diecéze od roku 1990 se stává R.D. Mgr. Pavel Kafka. „V době pandemie jsme sledovali reprodukční číslo R, které určovalo intenzitu nákazy virem, a přáli jsme si, aby bylo menší než 1 a nákaza ustala. Na přímluvu svatého Pavla bych naší diecézi moc přál, aby radost z evangelia „nakazila“ co nejvíce lidí a pomyslné reprodukční číslo R naší diecéze bylo vždy větší než jedna,“ řekl ve svém prvním rozhovoru.

Celý text zde: https://www.biskupstvi.cz/2022-06-29-spokojeny-farar-nas-cil

Na Petrov přijde třetí Pavel. Po biskupovi Konzbulovi a generálním vikáři Kafkovi přijde na Petrov třetí Pavel. Biskupským vikářem pro pastoraci a vzdělávání se k 1. srpnu 2022 stane dosavadní velkomeziříčský farář a děkan R.D. Mgr. Pavel Šenkyřík. Ve funkci nahradí kanovníka Romana Kubína, který odchází do Prahy na pozici ředitele Sekce pro mládež České biskupské konference.

Tyto změny vtipně glosoval jeden z komentátorů na facebooku: 

„…od teď asi už nebudeme chodit na Petrov, ale na Pavlov…“

(Zdroj: facebook Biskupství brněnského)