Ohlášky 24. 3. 2024

Ohlášky 24. 3. 2024

Dnes je Květná neděle.

Na oltáři Sv. Rodiny si můžete naposledy vylosovat rodinu za kterou se budete příští týden modlit.

Křížovou cestu od 17:30 povedou děti. Nedělní pravidelná adorace následuje hned po křížové cestě.

Rozpis příležitostí slavit svátost smíření v příštím týdnu je na nástěnce v kostele a na farním webu.

V úterý se v našem kostele ve 13:00 při mši svaté rozloučíme se zemřelým panem Janem Juránkem a po večerní mši sv. je setkání ke křesťanské meditaci.

Mše sv. budou od pondělí do středy v 18:00.  Středeční mše sv. nebude zaměřena na děti, ale zveme všechny děti spolu s doprovodem již od 16:00 ke slavení svátosti smíření.

Na Zelený čtvrtek se koná v 9:00 na Petrově mše svatá se svěcením olejů – Missa chrismatis, při níž kněží obnovují před otcem biskupem své kněžské závazky. Sraz ministrantů na tuto mši bude 7:55 v Řečkovicích u kostela.

V našem kostele bude mše svatá na památku Poslední večeře Páně s obřadem umývání nohou v 18:00. Zveme také od 21:00 do 23:00 na noční bdění v Getsemanské zahradě. Sraz na noční pouť ze Křtin je ve 22:00 u našeho kostela.

Velký pátek je dnem přísného postu, dopoledne bude možnost návštěvy nemocných, obřady začínají již v 15:00. Na stolečku pro obětní dary bude košík, do kterého můžete dát svoji „velkopáteční almužnu“ na podporu křesťanů ve Svaté zemi. Papež František by rád letos získané prostředky využil také při pomoci obyvatelům Gazy a Západního břehu při obnově důstojného života a vytvoření pracovních příležitostí po skončení války. 

V 19:00 bude křížová cesta Řečkovicemi. Tento den také začíná novéna ke svátku Božího milosrdenství.

Na oltáři sv. Rodiny je arch na sobotní adoraci u Božího hrobu od 9:00 do 17:30, prosíme, zapište se.

V sobotu v 9:00 budou v kostele obřady bezprostřední přípravy na křest. Všichni jste zváni.

Nácvik ministrantů na obřady bude ve čtvrtek v 17:00, v pátek ve 14:00 a v sobotu v 19:30.

Velikonoční vigilie začíná žehnáním ohně a velikonoční svíce – paškálu před kostelem v sobotu v 21:00. V noci ze soboty na neděli se mění čas, hodiny se posunou o hodinu vpřed (z 2:00 na 3:00).

Příští neděli je Boží hod velikonoční – slavnost Zmrtvýchvstání Páně. Na závěr mší sv. budou žehnány přinesené pokrmy.

Na pašijové hry do Žďáru nabízíme možnost společného odjezdu auty v úterý 26.3. v 18:30 od kostela. Zájemci hlaste se u o. Michala.

  1. 27. dubna se koná v Rajhradě diecézní ministrantská pouť. Registrace na tomto odkazu je nutná do 27. března. Nahlásit se můžete u o. Michala.

Na 3denní farní výlet do Novohradských hor a Rakouska v termínu 10. – 12.5. zve Monika Matalová a Pavel Olbrich. Bližší informace jsou na stolečku pod kůrem.

Již dnes se můžete přihlásit na farní pouť v sobotu 4. května. Tentokrát navštívíme Vambeřice v Polsku a Horu Matky Boží v Králíkách. Plakáty jsou na nástěnkách.