Ohlášky 28. 4. 2024

Ohlášky 28. 4. 2024

Dnes je 5. neděle velikonoční.

Příští neděli zvou po všech mších sv. do farní kavárny sestry Servi della Sofferenza.

Od 18:30 je nedělní tichá adorace za obnovu víry ve farnosti a povolání ke kněžské a jáhenské službě.

Bohoslužby v příštím týdnu budou v obvyklém pořadu, navíc bude mše sv. v pondělí v 18:00.

V pondělí bude po mši sv. v 19:00 setkání akolytů.

Ve středu je státní svátek, mše sv. proto nebude zaměřená na děti. Po mši sv. bude májová pobožnost.

Ve čtvrtek bude po mši sv. hodinová adorace za kněze a nová povolání moderovaná Služebníky Ježíšova Velekněžského Srdce.

Pátek je první v měsíci, pan farář bude navštěvovat nemocné, od 17:00 bude příležitost ke slavení svátosti smíření a k tiché adoraci a po mši sv. bude obvyklá krátká společná adorace se svátostným požehnáním.

V pátek se v 19:00 sejdou Dcery Mariiny.

Odjezd na sobotní farní pouť do Vambeřic a na Horu Matky Boží v Králíkách je v 5:30 od kostela. Vezměte si s sebou nějaké drobné do Polska, bude-li možnost prohlídky pohyblivého betléma, platí se vstupné 8 PLN.

Příští neděli bude od 15:00 žehnání motorek a od 18:30 večer chval.

Již dnes zveme všechny lektory na setkání, které se uskuteční příští pondělí, tj. 6. května. V 17:00 se sejdeme v kostele na mši sv., po ní bude zajímavá přednáška a na závěr agape na farní zahradě.

Prosíme o modlitby za zdar díla stavby farní kůlny a děkujeme za finanční dary. Při pohybu na farním dvoře dbejte zvýšené opatrnosti.

Na farním webu je přihláška na farní tábor. Vyplněné přihlášky můžete zasílat na e-mail na stránkách, dávat je přímo do rukou Jany Rejmanové či nechat v sakristii. Tištěné přihlášky jsou vzadu na stolku.Věkové rozhraní účastníků je ukončená 2.- 7. třída. Termín tábora je od neděle 29. 7. do neděle 4. 8. 2024. 

Plakáty různých formátů na festival Full of Life si můžete vyzvednout v sakristii.

Sbírka příští neděle bude na pronásledované křesťany.

Tlumočíme osobní pozvání nového brněnského děkana P. Vladimíra Záleského pro každého z vás k účasti na 29. ročníku Brněnské pěší pouti do Křtin. Jde
o nepřerušenou tradici putování nejprve brněnské mládeže od roku 1996 a nyní již několik let otevřenou pro všechny generace všech farností brněnského děkanátu na starobylé poutní místo k Matce Boží. Vždy ve stejný den, ze stejného místa a do stejného cíle – tedy 8. května – sraz je v 9:00 na konečné tramvaje číslo 4 v Brně – Obřanech. Pouť se koná za každého počasí, jídlo a pití je z vlastních zásob. Ve Křtinách pak bude sloužena mše svatá na dané úmysly v 16:00. Další informace jsou na plakátu na venkovní nástěnce.