Ohlášky 14. 7. 2024

Ohlášky 14.7.2024

Dnes je 15. neděle v mezidobí.

Od 18:30 je nedělní tichá adorace za obnovu víry ve farnosti a povolání ke kněžské a jáhenské službě.

Bohoslužby v příštím týdnu budou v prázdninovém režimu, tj. ve středu a v pátek
v 18:00, ve čtvrtek a v sobotu v 7:00, v neděli v 7:15 a 9:00. Navíc bude mše svatá v úterý v 7:00. 

Ve středu je po mši sv. setkání k praxi křesťanské meditace.

Při sbírce na stavbu farní kůlny se minulý týden vybralo 26 719,– Kč. Pán Bůh zaplať za vaši štědrost. Prosíme o modlitby za zdar díla.

Ještě je několik volných termínů pro úklid na faře a ve farní herně. Uklidit by bylo vhodné především před poutí jáhnů, která bude 10. srpna.

Prosíme o materiální pomoc na farní tábor od neděle 28. 7. do neděle 4. 8. Na oltáři sv. Rodiny je seznam s potřebnými potravinami a jejich množstvím. Můžete je do 26. 7. přinášet do sakristie. Je tam rovněž košíček, pokud by někdo chtěl přispět finančně. Přispějte, prosím, jenom v případě, že vám to dává smysl a udělá vám to radost 😊 Veliké díky za každou formu pomoci.

Od 11. do 18. srpna je ještě možné přihlásit se na pracovně poznávací pobyt
v bulharském Kazanlaku. Zájemci se hlaste přímo u otce Michala. Akce je výhradně pro muže😉Schůzka na domluvu je toto úterý od 19:00 na faře.

V termínu 9.-11. srpna proběhne v Brně duchovní obnova s Dr. Mary Healy
z Detroitu s tématem: Uzdravení a duchovní dary. Informace a přihlášky naleznete na webu nadačního fondu Credo. 

Přihlašovat se můžete na Pastorační veletrh. Sobota 19. října od 9:00 do 17:00  bude patřit společné inspiraci, novým pastoračním nápadům i diskuzi, jak zvěstovat víru v Ježíše Krista dalším lidem. Akce se uskuteční v budově Biskupského gymnázia v Brně. Více ZDE.

Koordinátor synodálního procesu v naší diecézi P. Petr Šikula a jeho spolupracovníci srdečně zvou k účasti na kurzech o praktické synodalitě, které se budou konat v novém školním roce: jde o vzdělávací program Stávat se tvůrci pokoje a seminář tvorby společenství Community Building. Uzávěrka přihlášek na tyto kurzy je 15. července (Tvůrci pokoje), resp. 8. září 2024 (Community Building).

V termínu od středy 21. do soboty 24. srpna se uskuteční 24. ročník pěší pouti na Velehrad. člověka Letos opět vychází proud i z Řečkovic. Podrobnosti jsou na plakátu a stránkách farnosti. Zájemci hlaste se u otce Michala.