FULL of LIFE 2024

Festival FULL of LIFE – Pošli to dál!

Zveme vás na letošní, již pátý, ročník festivalu FULL OF LIFE, který se koná 18. května 2024 od 14 hod. v Brně-Řečkovicích na Palackého náměstí. Podobně jako loni se vše bude odehrávat na parkovišti před kostelem, dětský program na zahradě Církve československé husitské, občerstvení na farní zahradě, modlitba a ztišení v kostele a nově také program pro mládež v areálu nad kostelem.

Minulý ročník nesl název „Nech se obdarovat“ a letos bychom vás všechny rádi povzbudili k obdarování pro druhé.

Proto téma letošního festivalu je „Pošli to dál“. Co to máme poslat dál? Tak třeba … Udělal Ti někdo radost? Pomohl Ti někdo? Povzbudil Tě někdo? Věnoval Ti někdo dárek, svůj čas nebo úsměv, jen tak? Tak běž a udělej i Ty něco dobrého ostatním, využij své dary, talenty, schopnosti…zkrátka „Pošli to dobro a radost dál“

Festival zahájí vystoupení známého zpěváka Pavla Helana – finalisty soutěže ČESKOSLOVENSKO MÁ TALENT 2013. Poté vystoupí stálice na české hudební scéně – Hana a Petr Ulrychovi & Javory Beat. Hlavním důvodem oblíbenosti této dvojice je profesionálnost a umělecké výkony, na které nemá vliv čas a které oslovují posluchače už mnoho let. Dalším hudebním uskupením je místní Řečkovická schola, která pravidelně hraje již 15 let nejen v řečkovickém kostele, ale také na konferencích či při hodových a svatebních bohoslužbách.

Hlavním řečníkem bude Kateřina Lachmanová, která bude mít první přednášku „Inspirace ze života bl. Carla Acutise“ již v pátek v 19 hod. v kostele. V sobotním programu bude mít přednášku na téma „Karikatury Boha“.

Večerní program bude zakončen modlitebním večerem, který povede skupina GedeON worship. Je součástí společenství ProjektON a touží předávat zkušenost s živým Bohem a zvěstovat radostnou zvěst evangelia.

V areálu nad kostelem bude program pro mládež, který povedou mladí z hudební skupiny ForHim spolu s Kateřinou Lachmanovou.  A nebude chybět ani program pro děti, divadlo či občerstvení na farní zahradě.

Během celého festivalu můžete využít možnosti osobního rozhovoru s knězem, nabídku přímluvné modlitby nebo kdokoliv tak může nahlédnout do života a aktivit řečkovické farnosti.

Byli bychom rádi, kdyby během tohoto sobotního odpoledne mohli lidé zaslechnout něco důležitého pro svůj život, a to, kde čerpat sílu, útěchu, jak prožít naplněný život, nechat se oslovit svědectvími lidí, co pro ně Bůh znamená a v neposlední řadě se setkat s křesťany řečkovické farnosti.

Vše podstatné (program, účinkující, a další informace) najdete na webu – https://www.fulloflife.cz/
 

Jak můžete festival podpořit?

 

O. biskup Pavel Konzbul vyhlásil tento rok pro brněnskou diecézi rokem evangelizace. A právě evangelizace byla vždy hlavní myšlenkou festivalu FULL of LIFE. Pokud vnímáte, že tato akce má smysl a chcete se nějak aktivně podílet, pak je to možné hned několika způsoby:

Zapojit se do organizace (občerstvení, grilování, řízení dopravy, pomoc s chystáním pódia, laviček, vaření kávy, …) V případě zájmu napište na info@fulloflife.cz.

Peněžitým darem prostřednictvím Donio.cz (zde také lze zvolit vystavení a zaslání dokladu o Vašem přijatém daru, který lze odečíst ze základu daně z příjmu). Stejně jako loni i jiné roky se budeme snažit sehnat peníze od menších i větších dárců, aby nemusela farnost nic doplácet.

Propagace – budou k dispozici plakáty A3, A2 (nebo ke stažení na webu) na vylepení na vhodných místech a budou také v kostele k dispozici skládací letáčky s pozvánkou, seznamem hostů a programem

Vyprošovat Boží požehnání – modlitba / adorace / půst/…, aby tato akce mohla přinést dobré ovoce pro naši farnost i lidi kolem nás.

 
 
 
 

 

Minulý ročník festivalu FULL of LIFE s mottem: Nech se obdarovat:

 

přednáška P. Vojtěcha Kodeta

přednáška Marka Nováka

fotky najdete v galerii webu FULL of LIFEna farním webu nebo na Člověk a víra

video s fotkami (1 min) a také videoklip z celého dne (1,5 min)