Ohlášky 3. 3. 2024

Ohlášky 3. 3. 2024

Dnes je 3. neděle postní.

Křížovou cestu od 17:30 povede Společenství Služebníků Ježíšova Velekněžského Srdce, příští neděli skauti.

Kvůli křížové cestě bude Večer chval začínat až v 19:00.

Do farní kavárny dnes zvou Zuzana a Tomáš Bořečtí, na službu v dalších týdnech se můžete zapsat do tabulky na stránkách farnosti.

Sbírka Haléř sv. Petra minulou neděli činila 39 857,– Kč.  Pán Bůh zaplať za vaši štědrost.

Na oltáři Sv. Rodiny si můžete vylosovat rodinu za kterou se budete příští týden modlit
a také se zapsat do archu na týden od 10. března.

Mše sv. v týdnu budou kromě soboty v běžném pořadu. V sobotu bude mše sv. na závěr
duchovní obnovy v 11:00.

Ve středu je mše sv. zaměřená na děti, po mši sv. bude další setkání intenzivní přípravy na 1. sv. přijímání. V 19:30 bude na faře setkání pastorační rady farnosti.

Ve čtvrtek bude po mši sv. hodinová adorace za kněze a nová povolání moderovaná Služebníky Ježíšova Velekněžského Srdce.

V pátek bude od 17:30 křížová cesta, která je již součásti postní duchovní obnovy farnosti, kterou prožijeme v pátek a v sobotu pod vedením P. Josefa Pohanky. Pozvánky s podrobným rozpisem jsou na nástěnkách a na stolku pod kůrem.

V sobotu ve 13:00 se zde v kostele při mši svaté rozloučíme s panem Karlem Soldánem. 

Od úterý je možné zadat úmysl mše sv. na duben, květen a červen.

Příští neděli při mši v 8.30 proběhnou druhá skrutinia před křtem dospělého

  1. ročník železného poutníka – postní pěší pouť v noci z pátku na sobotu týden před květnou nedělí bude letos z 15. na 16. března. Začíná mší sv. v Bazilice Navštívení Panny Marie na Svatém Kopečku a končí mší sv. v Bazilice Nanebevzetí Panny Marie na Svatém Hostýně. Zájemci se mohou zapisovat do tabulky na stránkách farnosti. 

Farnost Královo Pole pořádá v sobotu 16.3.2024 od 8:30 – 18:30 adoraci za nemocné před vystavenou Nejsvětější Svátostí se závěrečným svátostným požehnáním.
Na stolku v boční kapli tam bude v době adorace papír, na který můžete napsat nemocné, kteří budou zmíněni při závěrečné „Modlitbě za blahořečení ctihodného otce Martina Středy SJ“.
Od 8. 3. je vhodné modlit se Novénu ke sv. Martinu Středovi. Kdo nebude mít těchto 9 dní čas, může se ji modlit v průběhu adorace – text bude v královopolském kostele k disposici.