Ohlášky 10. 3. 2024

Ohlášky 10. 3. 2024

Dnes je 4. neděle postní – nazývaná radostná – laetare.

Křížovou cestu od 17:30 povedou skauti, příští neděli maminky.

Od 18:30 je nedělní tichá adorace za obnovu víry ve farnosti a povolání ke kněžské a jáhenské službě.

Do farní kavárny se na službu v dalších týdnech můžete zapsat do tabulky na stránkách farnosti, příští neděli zve farní buňka.

Na oltáři Sv. Rodiny si můžete vylosovat rodinu za kterou se budete příští týden modlit a také se zapsat do archu na týden od 17. března.

Mše sv. v týdnu budou kromě pátku v běžném pořadu, v pátek bude mše sv. již v 7:00.

V pondělí se v našem kostele ve 13:00 rozloučíme se zemřelým panem Ing. Leo Černým.

V úterý bude po mši sv. od 18:45 setkání k praxi křesťanské meditace zveme i nové zájemce o tento způsob modlitby.

Ve středu je od 17:30 růženec za mír ve světě. Mše sv. bude zaměřená na děti, po mši sv. je další setkání intenzivní přípravy na 1. sv. přijímání.

Ve čtvrtek bude po mši sv. snídaně na faře.

V pátek je od 9:00 setkání maminek na faře, od 17:30 v kostele křížová cesta a po ní kající bohoslužba s jáhnem Petrem. Chceme si při ní více uvědomovat, kde se náš život od Boha odchyluje a hledat cestu k nápravě a tak se dobře připravit na velikonoční svátost smíření.

V pátek po kající bohoslužbě budou mládežnické chvály 4him.

Odjezd autobusu na 27. ročník železného poutníka je v pátek v 15:30 od našeho kostela. Zájemci se mohou zapisovat do tabulky na stránkách farnosti.

V sobotu je schůzka ministrantů, začneme společně mší sv. v 7:00 a snídaní na faře. Již dnes se můžete těšit na velice zajímavý program až do 11:30 – vezměte si s sebou florbalky. Zveme všechny ministranty i nové zájemce o tuto službu.

V sobotu bude od 9:00 generální úklid kostela, nejprve se budou ometat pavučiny ve výškách. Kdo by se chtěl ke skupince paní Šimonovské od cca 10:00 přidat, bude vítán.

Příští neděli při mši v 8.30 proběhnou třetí skrutinia před křtem dospělého a při mši v 10:00 budou představeni letošní prvokomunikanti.

Srdečně také zveme v neděli od 16:00 do herny na besedu o misiích v Mongolsku se Zdislavou Suchou – plakáty jsou na nástěnkách. Od 17:30 bude křížová cesta a od 18:30 adorace se zpěvy z Taizé.

Jsme pozváni k setkání nad souhrnnou zprávou biskupské synody. Mohou se zapojit i ti, kdo se neúčastnili první fáze synody. Podrobnosti na webu farnosti nebo u Pavla Rejmana (603 171 286, prejman@seznam.cz). 

Zveme vás na 3 denní farní výlet do Novohradských hor a Rakouska v termínu 10. – 12.5. Bližší informace na stolečku pod kůrem, nebo u Moniky Matalové a Pavla Olbricha.

Je možné nahlásit úmysl mše sv. na duben, květen a červen.

Farnost Královo Pole pořádá v sobotu 16.3.2024 od 8:30 – 18:30 adoraci za nemocné. Na stolku v boční kapli tam bude v době adorace papír, k zapsání nemocných, kteří budou zmíněni při závěrečné „Modlitbě za blahořečení ctihodného otce Martina Středy SJ“.