Ohlášky 21. 4. 2024

Ohlášky 21. 4. 2024

Dnes je 4. neděle velikonoční – Světový den modliteb za nová povolání ke kněžství a k zasvěcenému životu.

Do farní kavárny po mši sv. v 8:30 a v 10:00 zve Lucie a Linda, na další týdny se můžete zapisovat do tabulky na stránkách farnosti.

V 17:00 bude v kostele benefiční koncert. Zahrají mladí talentovaní hudebníci z naší farnosti. Výtěžek bude věnován organizaci Mary’s Meals. Všichni jste srdečně zváni.

Pravidelná nedělní tichá adorace za obnovu víry ve farnosti a povolání ke kněžské a jáhenské službě bude proto až od 19:00.

Pořad bohoslužeb v příštím týdnu bude v obvyklém pořadu.

V pondělí je na faře od 19:00 setkání ekonomické rady.

V úterý bude po mši sv. od 18:45 setkání k praxi křesťanské meditace.

Ve středu je mše sv. zaměřená na děti, po mši sv. bude další setkání přípravy na 1. sv. přijímání.

Na 24hodinovou adoraci, která začíná v pátek 26. dubna v 19:00 a bude zakončena v sobotu 27. dubna v 19:00, se můžete zapisovat na odkazu adorace24.

Setkání Děti víry je v sobotu od 9:00.

Sraz ministrantů na diecézní ministrantskou pouť v Rajhradě v sobotu 27. dubna je v 10:00 na Řečkovickém nádraží.

Na farní pouť do Vambeřic a na Horu Matky Boží v Králíkách, která se uskuteční v sobotu 4. května je ještě několik volných míst v autobusu. Přihlásit se můžete v sakristii.

Na farním webu je přihláška na farní tábor. Vyplněné přihlášky můžete zasílat na e-mail na stránkách, dávat je přímo do rukou Jany Rejmanové či nechat v sakristii. Věkové rozhraní účastníků je ukončená 2.- 7. třída. Termín tábora je od neděle 29. 7. do neděle 4. 8. 2024.

Plakáty různých formátů na festival Full of Life si můžete vyzvednout v sakristii.

Minulý týden začala stavba farní kůlny. Prosíme o modlitby za zdar díla a děkujeme za finanční dary. Při pohybu na farním dvoře teď dbejte zvýšené opatrnosti.

K fondu PLUS jsme obdrželi následující výzvu:

Vážení farníci,

rád bych poděkoval Vám všem, kteří se jako donátoři podílíte prostřednictvím fondu Puls na materiální podpoře kněží a života Vaší farnosti. Také díky Vaší podpoře bylo možné po čtyřech letech částečně valorizovat mzdy kněží naší diecéze.

Společně jsme v posledních letech překonali náročné období covidové pandemie, energetické krize i nárůst inflace. Pevně věřím, že doba, kterou prožíváme, by mohla být dobrou příležitostí k růstu naší velké rodiny malých dárců.

Proto Vás zvu, abyste se připojili k akci „Teď by to šlo!“

Přidejte se k více než 8 500 donátorům naší diecéze a svým darem podpořte kněze a zároveň svoji farnost, která získá bonus za každého nového donátora.

Děkuji všem donátorům, kteří již zareagovali na postní výzvu a podle svých možností navýšili svůj pravidelný dar, a také bych chtěl povzbudit ty, kteří tuto možnost zvažují. Pokud vnímáte, že „teď by to šlo“ registrujte se na www.donator.cz nebo prostřednictvím kontaktních osob ve Vaší farnosti.

S vděčností za Vaši velkorysost a s požehnáním

Pavel Kafka, správce fondu PULS