Ohlášky 18. 2. 2024

Ohlášky 18. 2. 2024

Dnes je 1. neděle postní.

Křížovou cestu od 17:30 povedou muži, příští neděli rodiny.

Od 18:30 je nedělní tichá adorace za obnovu víry ve farnosti a povolání ke kněžské a jáhenské službě.

Na službu do farní kavárny se můžete zapsat do tabulky na stránkách farnosti, na příští neděli zve otec Jindřich se skupinou křesťanské meditace.

Mše sv. v týdnu budou v běžném pořadu.

V pondělí se v našem kostele při mši svaté rozloučíme ve 13:00 se zemřelou paní Annou Holubovou a v úterý ve 13:00 s panem Rudolfem Čechem.

Ve středu je mše sv. zaměřená na děti, po mši sv. bude první setkání intenzivní přípravy na 1. sv. přijímání. V 19:30 je na faře setkání ekonomické rady farnosti.

Ve čtvrtek je svátek Stolce sv. Petra, sbírka příští neděle tedy bude Haléř sv. Petra. Prostředky získané v rámci sbírky jsou určeny k tomu, aby Svatý otec mohl jménem celé církve přispět ke zmírnění následků neštěstí, pomoci obětem válečných konfliktů, živelných katastrof, uprchlíkům
a dalším lidem v nouzi. Pán Bůh zaplať za vaše dary.

V pátek je přede mší sv. od 17:30 křížová cesta.

Dcery Mariiny se sejdou od pátku po mši sv. na faře, Děti víry v sobotu v 9:00 v kostele.

Na 24hodinovou adoraci, která začíná v pátek 23. února v 19:00 a bude zakončena v sobotu 24. února v 19:00 se můžete zapisovat na odkazu adorace24.

Na stole za lavicemi jsou k dispozici postničky.  Do nich můžete vkládat peníze za odřeknuté požitky, které ušetříte během postního období. Tyto prostředky budou využity Charitou na sociální pomoc potřebným.

Na stolku vzadu pod kůrem si můžete vylosovat rodinu za kterou se budete příští týden modlit a také na oltáři Sv. Rodiny zapsat do archu pro týden od 25. února.

Po mši sv. se bude rozdávat postní číslo Rožně.

Zveme ženy všech věkových kategorií z naší farnosti  ke společnému posezení v pátek 1. března po mši sv. do farní herny. Proběhne zde 2. setkání akce S + F + P to jest Sdílení + Film + Prosecco, neboli Ženy sobě. Jen tentokrát budeme pít čaj místo Prosecca, protože máme dobu postní.  

Informace o další etapě synodálního procesu od otce biskupa Pavla:

Milí přátelé, synodální proces se stává životním stylem církve. Loni v říjnu se konalo generální shromáždění biskupské synody v Římě. Následně jsme byli vyzváni, abychom se v rámci diecézí vyjádřili k vybraným tématům, která z tohoto shromáždění vzešla.

Chci vás pozvat, abyste se během postní doby opět setkali, ať už v rámci synodálních skupinek nebo společenství, a některým z těchto témat se věnovali. Další informace o postupu dostanou farní koordinátoři synodálních skupin a duchovní správci farností, najdete je i na webu biskupství. Výstupy ze skupinek očekávám po Velikonocích, konkrétně do 10. dubna. Přeji nám všem, abychom v rámci setkání, naslouchání a rozlišování byli otevřeni Duchu Svatému.                                           Váš biskup Pavel

Informace skupiny Modliteb otců:

V naší farnosti se už dlouho schází nejen Modlitby matek, ale i jedna skupina Modliteb otců. Jsem přesvědčený, že jde o správnou a potřebnou aktivitu, a že všem, kdo na faru za tímto cílem každý týden pravidelně nebo i nepravidelně chodí, je spolu dobře.
Každý z tatínků, mladý i starý, se může připojit. Aby ale věděl, do čeho jde, doporučuji začít u nohou Matky Boží na Svatém Hostýně. Každý rok v postní době se tam scházejí otcové z celé republiky a podle slov účastníků jde o cenný zážitek. Kdo viděl třeba i stovku chlapů všech generací na kolenou? Letos to bude o prvním víkendu v březnu pátek až neděle 1.-3. Přihlásit se je ale třeba už do 20. února. Účast duchovně posílí, ale nebojte se, nikoho k ničemu nezavazuje. Kdo má zájem, může si podrobnosti přečíst na letáčku vzadu v kostele i na nástěnce v kapli.