Za krásami Slovinska s duchovním doprovodem

Předpokládaný program:

Odjezd v pondělí 17. 6. 2024 kolem 5 hodiny ráno z Nového Města na Moravě, z Brna kolem 6 hod. (ostatní dle dohody). Cestou asi dvouhodinová zastávka ve Štýrském Hradci (Grazu) v Rakousku s volným rozchodem a prohlídkou historického centra. V Grazu studovalo spousta Čechů, které nyní slavíme jako svaté osoby českého národa nebo jako význačné osoby našich dějin. Ubytování u řeholních sester v klášteře u jezera Bled – pokoje hotelového typu, nemusíte se bát, že budete spát v celách a v klauzuře 🙂 V tomto klášteře budeme spát 4 noci.

Úterý, středa, čtvrtek – každý den mše svatá na jiném poutním místě a každý den navštívíme jinou zajímavost Julských Alp. Přesný program se upřesňuje a bude záviset na počasí, ale v plánu máme navštívit největší mariánské poutní místo Brezje.

Budeme spát někde na břehu jezera Bled, bude možnost jet lodí na ostrov na prohlídku kostela, který je také poutním místem.

Při pěší procházce soutěskou Vintgar budeme moci žasnout nad krásou dravé horské řeky.

Kdo bude mít odvahu, může si skočit z největšího skokanského můstku v Planici 🙂 (každoročně se zde pořádá Světový pohár v letech na lyžích, největší můstek je K220), kdo bude mít strach, tak se jenom podívá na můstky z bezpečné vzdálenosti.

Jeden den se budeme moci kochat nádhernými výhledy z průsmyku Vršič (cca 1600 m.n.m.) s možností půldenního treku po vrcholcích hor.

Poslední den v pátek se přesuneme do města Piran, kde bude 9hodinová přestávka, kterou využijeme k prohlídce města s možností odpoledního a podvečerního koupání v moři B-). Večer odjezd domů, návrat v sobotu 22. 6. v ranních hodinách.

Pondělí bude večeře, úterý až čtvrtek polopenze, pátek snídaně – vše zahrnuto v ceně. Výlet je vhodný pro všechny věkové kategorie – sice se budeme pohybovat v horách, ale nebudou zde žádné náročné výšlapy.

Slovinsko je pro nás neznámá země, ale je velmi krásné. Pojeďte společně s námi vyrazit do hor a meditovat nad krásou Božího stvoření.

S otcem Michalem se na Vás těšíme.